Jednoduchý recept

Divoká kachna na citronu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 48312
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené
60 g Cibule
50 g Citrony
1200 g Kachna divoká
30 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
5 g Podravka
30 g Protlak rajčatový
40 g Slanina vepřová
20 g Solamyl
10 g Sůl
150 ml Víno červené
50 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 867kJ
8% Sacharidy 27 g
21% Tuky 16 g
53% Sodík 1 g
76% Bílkoviny 43 g

Divoká kachna na citronu postup přípravy receptu:

1

Vykuchanou a očištěnou kachnu naporcujeme, osolíme, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, kořenovou zeleninu na nudličky, cibuli nadrobno nasekáme, citron oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, cibuli, zeleninu, osmahneme, přiložíme plátky citronu, na ně položíme porce kachny, okořeníme celým novým kořením, rajčatovým protlakem, podlijeme vínem, pekáček vložíme do trouby a maso pečeme doměkka. Občas podléváme vínem a vodou.

3

Upečenou kachnu vyjmeme, rozdělíme na talíře, šťávu v pekáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, podle potřeby naředíme vínem, dochutíme podravkou, krátce podusíme a odstavíme. Podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept