Divoká kachna na citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna na citronu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48312 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
60 g | Cibule |
50 g | Citrony |
1200 g | Kachna divoká |
30 g | Máslo čerstvé |
2 g | Nové koření celé |
5 g | Podravka |
30 g | Protlak rajčatový |
40 g | Slanina vepřová |
20 g | Solamyl |
10 g | Sůl |
150 ml | Víno červené |
50 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 164,5mg |
Draslík | 939,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citrony, Nové koření celé, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Podravka, Protlak rajčatový, Solamyl, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká kachna na citronu postup přípravy receptu:
1 | Vykuchanou a očištěnou kachnu naporcujeme, osolíme, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, kořenovou zeleninu na nudličky, cibuli nadrobno nasekáme, citron oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, cibuli, zeleninu, osmahneme, přiložíme plátky citronu, na ně položíme porce kachny, okořeníme celým novým kořením, rajčatovým protlakem, podlijeme vínem, pekáček vložíme do trouby a maso pečeme doměkka. Občas podléváme vínem a vodou. |
3 | Upečenou kachnu vyjmeme, rozdělíme na talíře, šťávu v pekáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, podle potřeby naředíme vínem, dochutíme podravkou, krátce podusíme a odstavíme. Podáváme s vařeným bramborem. |