Panenka vepřová pečená na portském víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panenka vepřová pečená na portském víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 48316 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Brambory |
125 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
600 g | Vepřová panenka |
200 ml | Víno portské |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 237,6mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová panenka, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panenka vepřová pečená na portském víně postup přípravy receptu:
1 | Vepřové panenky lehce osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vhodíme na pánev na máslo a čekáme, dokud se maso nezatáhne. Pak přemístíme maso do remosky a vlijeme do ní portské víno. Pečeme 30 minut v remosce. |
2 | Zatímco se maso peče, oškrábeme brambory a rozkrájíme je na čtvrtky. Zasypeme solí, nasekanými lístky tymiánu a promícháme s olejem. Vložíme je do trouby, aby se zapekly. V průběhu pečení brambory občas promícháme. |
3 | Krátce před koncem pečení, asi 5 minut, vložíme k masu v remosce žampiony pokrájené na kousky. |