Bramborová polévka se zeleninou a lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka se zeleninou a lososem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48317 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 g | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Losos uzený |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel kudrnka |
125 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 60,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 135,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 77,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Kari koření, Losos uzený, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka se zeleninou a lososem postup přípravy receptu:
1 | Brambory, celer a mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme nakrájenou zeleninu a brambory. Směs zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a pod pokličkou vaříme 20 minut na středním ohni. Potom bobkový list vyndáme, do polévky přimícháme smetanu a kari koření. Rozmixujeme, přisypeme část nasekané petrželky a dochutíme pepřem a solí. |
3 | Uzeného lososa nakrájíme na nudličky, posypeme zbylou petrželkou a dáme do servírovacích talířů nebo misek, pak přilijeme polévku a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou čerstvé bagety.