Divoká kachna pečená na celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna pečená na celeru
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48318 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
250 g | Celer bulvový |
80 g | Jablka |
1200 g | Kachna divoká |
80 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
80 g | Petržel kořen |
150 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 171,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Celer bulvový, Jablka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká kachna pečená na celeru postup přípravy receptu:
1 | Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, polovinu na kostičky, jablko oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec, mrkev s petrželí nastrouháme nahrubo, celer nastrouháme zvlášť. |
2 | Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu nasolíme, vnitřek vyplníme jablkem, zašijeme, kachnu prošpikujeme klínky slaniny. |
3 | Do pekáčku nasypeme kostičky slaniny, rozškvaříme, přisypeme mrkev s petrželí a polovinou celeru, na zeleniový základ položíme kachnu, zasypeme zbytkem celeru, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a podlijeme vínem. Pekáček dáme do trouby a maso pečeme doměkka. V průběhu pečení podle potřeby podléváme vodou. |
4 | Upečenou kachnu naporcujeme, porce upravíme na talíře, doplníme zeleninou z pekáčku a vařeným bramborem. |