Roláda z divoké kachny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z divoké kachny
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48322 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
240 g | Cibule |
200 g | Játra vepřová |
50 g | Jíška hotová světlá |
1200 g | Kachna divoká |
4 g | Koření Zvěřina |
1 g | Majoránka |
40 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Mléko polotučné |
30 g | Okurky nakládané |
20 ml | Olej rostlinný |
2 g | Pepř černý mletý |
600 g | Rýže dušená |
50 g | Slanina vepřová |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
60 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 372,3mg |
Draslík | 772,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra vepřová, Majoránka, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Rýže dušená, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová světlá, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká, Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z divoké kachny postup přípravy receptu:
1 | Vykuchanou a očištěnou kachnu nařízneme podél celé páteře a opatrně vykostíme. Dvě cibule nakrájíme nadrobno, třetí rozčtvrtíme, kyslelou okurku nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Vepřová játra se čtvrtkami cibule umeleme na masovém strojku. |
2 | V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme jednu drobnou cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme umletá játra, krátce orestujeme a stáhneme z ohně. Přidáme strouhanku namočenou v mléce, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a důkladně promícháme. Vykoštěné maso rozložíme na stůl, osolíme, posypeme kořením na zvěřinu, potřeme játrovou nádivkou, zavineme do rolády, celou roládu zabalíme do olejem potřeného alobalu, vložíme do trouby a pečeme 45 až 50 minut. |
3 | Roládu rozbalíme, v pekáčku na másle osmahneme druhou drobnou cibuli, přiložíme roládu, podlijeme troškou vývaru a dáme do trouby péct. Pečeme asi 15 minut, jen co se utvoří kůrčička na roládě. Dolijeme vývar, zahustíme světlou jíškou, zjemníme smetanou, přisypeme strouhanou okurku a ještě krátce povaříme. |
4 | Roládu nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou z pekáčku a podáváme s dušenou rýží nebo knedlíkem. |