Jednoduchý recept

Šťáva z čerstvých borůvek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48324
Kategorie: Šťávy a sirupy

Ingredience

3 kg Borůvky
1,5 kg Cukr krystal
15 g Kyselina citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,253 kcal
Kilojoule 5 241kJ
90% Sacharidy 322 g
2% Tuky 2 g
0% Sodík 8 mg
7% Bílkoviny 4 g

Šťáva z čerstvých borůvek postup přípravy receptu:

1

Borůvky přebereme, očistíme, odstraníme stopky a na sítu důkladně propláchneme. Poté rozmačkáme, promícháme s cukrem a necháme cca 3 dny odstát na chladném místě. Mezitím občas zamícháme.

2

Na čistou nádobu připevníme plátno a necháme přes něj pomalu okapat odleželé borůvky. Šťávu přelijeme do hrnce, pomalu přivedeme k varu a povaříme cca 3 minuty. Mezitím z povrchu sbíráme pěnu. Nakonec přisypeme kyselinu citronovou a po jejím rozpuštění odstavíme.

3

Šťávu ještě horkou rozdělíme do vyhřátých lahví, zavíčkujeme a necháme vychladnout zabalené v dece. Odložíme na suché a temné místo.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení-cca 3 dny

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept