Broskve naložené s medem a rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve naložené s medem a rumem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48327 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 124g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 584,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krystal, Med včelí, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Broskve naložené s medem a rumem postup přípravy receptu:
1 | Zralé, ale tvrdé broskve spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme je do sklenic. Ve vodě rozmícháme cukr s medem a povaříme. |
2 | Vychladlým roztokem zalijeme broskve. Několik pecek oloupeme a rozdrtíme. Do každé sklenice přidáme část a přilijeme 2 lžíce rumu. Zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Můžeme také sterilovat 10 minut od bodu varu.