Recept

Cuketa ve vinném těstíčku se sýrovým dipem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48328
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Cuketa
10 g Droždí
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 l Olej fritovací
0,5 kávová lžička Pepř citronový
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 dl Víno portské
Sýrový dip
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Řeřicha
1,5 dl Smetana čerstvá ke šlehání
2 špetka Sůl
300 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 964 kcal
Kilojoule 4 033kJ
20% Sacharidy 71 g
38% Tuky 28 g
71% Sodík 1 g
53% Bílkoviny 30 g

Cuketa ve vinném těstíčku se sýrovým dipem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a oloupeme cuketu, nakrájíme ji na hranolky velikosti sousta, silné přibližně 1.5 cm. osolíme je o ochutíme citrónovým pepřem.

2

Připravíme si těstíčko. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy nasypeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme 2 žloutky, víno, sůl a těsto dobře promícháme a necháme kynout 15 minut. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který potom zapracujeme do těsta.

3

Na sýrový dip si do mísy nastrouháme plísňový sýr Nivu a promícháme ji se smetanou. Omyjeme řeřichu, drobně ji pokrájíme a přidáme k sýru. Dip dochutíme solí a pepřem.

4

Ve fritovacím hrnci si rozehřejeme na správnou teplotu olej. Kousky cukety namočíme do těstíčka, opatrně je vkládáme do horkého oleje a smažíme dozlatova.

5

Kousky usmažených cuket dáme okapat na papírovou utěrku. Servírujeme je teplé i studené se sýrovým dipem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept