Cuketa ve vinném těstíčku se sýrovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketa ve vinném těstíčku se sýrovým dipem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48328 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cuketa |
10 g | Droždí |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 l | Olej fritovací |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
4 dl | Víno portské |
Sýrový dip | |
---|---|
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
1,5 dl | Smetana čerstvá ke šlehání |
2 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 178,9mg |
Draslík | 425,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 746,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Řeřicha, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř citronový, Víno portské, Pepř černý mletý, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej fritovací nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketa ve vinném těstíčku se sýrovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a oloupeme cuketu, nakrájíme ji na hranolky velikosti sousta, silné přibližně 1.5 cm. osolíme je o ochutíme citrónovým pepřem. |
2 | Připravíme si těstíčko. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy nasypeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme 2 žloutky, víno, sůl a těsto dobře promícháme a necháme kynout 15 minut. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který potom zapracujeme do těsta. |
3 | Na sýrový dip si do mísy nastrouháme plísňový sýr Nivu a promícháme ji se smetanou. Omyjeme řeřichu, drobně ji pokrájíme a přidáme k sýru. Dip dochutíme solí a pepřem. |
4 | Ve fritovacím hrnci si rozehřejeme na správnou teplotu olej. Kousky cukety namočíme do těstíčka, opatrně je vkládáme do horkého oleje a smažíme dozlatova. |
5 | Kousky usmažených cuket dáme okapat na papírovou utěrku. Servírujeme je teplé i studené se sýrovým dipem. |