Jednoduchý recept

Divoká husa vařená

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48329

Ingredience

60 g Cibule
150 g Houby čerstvé
1200 g Husa divoká
30 g Jíška hotová světlá
40 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý celý
150 g Smetana 33% (šlehačka)
12 g Sůl
600 g Těstoviny vařené (průměr)
1000 ml Voda pitná
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 321kJ
9% Sacharidy 33 g
23% Tuky 17 g
40% Sodík 793 mg
14% Bílkoviny 8 g

Divoká husa vařená postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a vykuchanou divokou husu rozčtvrtíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu, celou cibuli, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením a vaříme zvolna doměkka. Husí maso obereme od kosti, vývar přecedíme, kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme houby nakrájené na plátky a osmahneme. Vývar zahustíme světlou jíškou, přilijeme smetanu, přidáme houby a povaříme.

2

Husí maso upravíme na talíře, doplníme vařenými těstovinami a přelijeme smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept