Divoká husa vařená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká husa vařená
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48329 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
1200 g | Husa divoká |
30 g | Jíška hotová světlá |
40 g | Máslo čerstvé |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý celý |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
12 g | Sůl |
600 g | Těstoviny vařené (průměr) |
1000 ml | Voda pitná |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 68,5mg |
Draslík | 163,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jíška hotová světlá, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Husa divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká husa vařená postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a vykuchanou divokou husu rozčtvrtíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu, celou cibuli, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením a vaříme zvolna doměkka. Husí maso obereme od kosti, vývar přecedíme, kořenovou zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme houby nakrájené na plátky a osmahneme. Vývar zahustíme světlou jíškou, přilijeme smetanu, přidáme houby a povaříme. |
2 | Husí maso upravíme na talíře, doplníme vařenými těstovinami a přelijeme smetanovou omáčkou. |