Broskvový džem s rybízovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový džem s rybízovou šťávou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 48332 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 kg | Broskve |
1 kg | Cukr krystal |
2,5 dl | Rybízový džus |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 191,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rybízový džus mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový džem s rybízovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Broskve omyjeme, rozpůlíme a odstraníme pecky. Vložíme do hrnce, zalijeme rybízovou šťávou a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Poté přisypeme cukr a dál vaříme, až má džem požadovanou konzistenci. |
2 | Hotový rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout, důkladně uzavřeme a uchováme na studeném a temném místě. |