Broskvový džem ochucený rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový džem ochucený rumem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48333 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 kg | Broskve |
1,4 kg | Cukr krystal |
4 polévková lžíce | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 746kJ
29% Sacharidy 106 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 255,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krystal, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Broskvový džem ochucený rumem postup přípravy receptu:
1 | Zralé broskve omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a vložíme do hrnce. Zvolna podusíme doměkka. Poté prolisujeme, znovu povaříme, přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme do zhoustnutí. |
2 | Přilijeme rum dle chuti, promícháme a rozdělíme do skleniček. Po vychladnutí zavíčkujeme a uchováme na studeném a temném místě. |