Kančí směs se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí směs se smetanou
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48335 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
60 g | Cibule |
200 g | Kančí játra |
600 g | Kančí maso |
480 g | Knedlík kynutý |
200 g | Ledviny - průměr |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka polohrubá |
2 g | Nové koření celé |
20 ml | Ocet vinný |
30 g | Okurky nakládané |
2 g | Pepř černý celý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1000 ml | Voda pitná |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 309,5mg |
Draslík | 31,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 9,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kančí maso, Nové koření celé, Ocet vinný, Okurky nakládané, Pepř černý celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí játra, Knedlík kynutý, Ledviny - průměr, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí směs se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso, játra, ledviny odblaníme, očistíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem. Přidáme celou kořenovou zeleninu, celou cibuli a vaříme doměkka. |
2 | Vývar přecedíme, veškeré maso nakrájíme na kostky, kořenovou zeleninu na kostičky, vrátíme do vývaru, okyselíme ooctem. Mouku rozmícháme ve smetaně a vývar zahustíme. Nakonec přisypeme strouhanou kyselou okurku a dovaříme. Před podáváním zjemníme kouskem másla. |
3 | Podáváme s houskovým knedlíkem. |