Jednoduchý recept

Kedlubnové senviče s kadeřavým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48336
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 kávová lžička Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice
4 ks Kedlubna
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát kadeřavý
75 g Sezam - semena
200 g Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
120 g Sýr Ementál (Primátor)
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 001kJ
6% Sacharidy 20 g
49% Tuky 37 g
9% Sodík 186 mg
36% Bílkoviny 20 g

Kedlubnové senviče s kadeřavým salátem postup přípravy receptu:

1

Salát natrháme na kousky, opláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.

2

V misce smícháme zakysanou smetanu, citronovu šťávu a hořčici, podle chuti opepříme a osolíme, vložíme kousky salátu a promícháme.

3

Kedlubny oloupeme, nakrájíme na 8 stejně silných plátků a vaříme 5 minut ve vodě. Uvařené necháme v sítu okapat.

4

Do jednoho talíře nasypeme sezamová semínka, v druhém rozšleháme 4 žloutky a 2 lžíce vody.

5

Plátky kedlubny z obou stran opepříme a osolíme, na polovinu položíme 1 plátek ementálu a zbylými kedlubnami je přiklopíme. Kedlubnové sendviče obalíme v rozšlehaných žloutcích a pak v semínkách sezamu.

6

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené sendviče na něm pečeme z obou stran dozlatova 3-4 minuty. Obracíme je opatrně, aby se nerozpadly.

7

Na talíře rozprostřeme salát, na něj dáme kedlubnové sendviče a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept