Jednoduchý recept

Kančí maso na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48337

Ingredience

1 g Bobkový list
300 g Chléb celozrnný žitný
400 g Cibule
800 ml Hovězí vývar základní
2 g Jalovec
200 g Kančí játra
600 g Kančí maso
2 g Kmín celý
200 g Ledviny - průměr
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Nové koření celé
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
250 g Slanina vepřová
100 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
150 ml Víno červené
4 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 245kJ
11% Sacharidy 41 g
59% Tuky 44 g
84% Sodík 2 g
85% Bílkoviny 48 g

Kančí maso na slanině postup přípravy receptu:

1

Kančí maso, játra, ledviny odblaníme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky.

2

V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí a osmažíme dorůžova. Přidáme kančí maso a smažíme, dokud nepustí šťávu. Nyní přidáme játra s ledvinami, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, mletou paprikou, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi 15 minut. Okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, zázvorem, kmínem, pepřem a dusíme téměř doměkka. Osolíme, přilijeme víno a dodusíme.

3

Maso se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept