Kančí maso na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí maso na slanině
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48337 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
300 g | Chléb celozrnný žitný |
400 g | Cibule |
800 ml | Hovězí vývar základní |
2 g | Jalovec |
200 g | Kančí játra |
600 g | Kančí maso |
2 g | Kmín celý |
200 g | Ledviny - průměr |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Nové koření celé |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
250 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
150 ml | Víno červené |
4 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 304,5mg |
Draslík | 488,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 10,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Hovězí vývar základní, Kančí maso, Kmín celý, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kančí játra, Ledviny - průměr, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí maso na slanině postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso, játra, ledviny odblaníme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí a osmažíme dorůžova. Přidáme kančí maso a smažíme, dokud nepustí šťávu. Nyní přidáme játra s ledvinami, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, mletou paprikou, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi 15 minut. Okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, zázvorem, kmínem, pepřem a dusíme téměř doměkka. Osolíme, přilijeme víno a dodusíme. |
3 | Maso se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem. |