Srnčí játra s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí játra s cibulkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48339 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
150 g | Cibule |
80 g | Hořčice |
600 g | Játra srnčí |
100 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Okurky nakládané |
2 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 259,2mg |
Draslík | 118,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Játra srnčí, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí játra s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Srnčí játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, játra opepříme, obalíme v hladké mouce, vložíme do pánve a smažíme po obou stranách, až budou játra měkká. Játra vyndáme, do výpeku v pánvi nasypeme cibuli a orestujeme. |
3 | Játra osolíme, upravíme na talíře, posypeme cibulkou, doplníme hořčicí, kyselou okurkou a podáváme s chlebem. |