Kuřecí stehna s tandoori marinádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna s tandoori marinádou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48340 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
1 ks | Citrony |
100 g | Jogurt bílý |
600 g | Kuřecí stehna |
30 ml | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Tandoori Masala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 127,8mg |
Draslík | 520,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 34,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Citrony, Jogurt bílý, Kuřecí stehna mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Tandoori Masala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna s tandoori marinádou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna očistíme od kůže a lehce maso osolíme. Stranou v misce smícháme jogurt a omáčku tandoori. Pořádně promícháme, směs vetřeme do masa. Uzavřeme pokličkou a necháme alespoň 5 hodin marinovat, ideálně však přes noc. |
2 | Plech vymažeme olejem a stehna na něj rozložíme. Vše ještě přelijeme marinádou. Gril připravíme na nepřímé grilování. Plech dáme na rozpálený rošt grilu a grilujeme 40 minut. Pravidelně vše potíráme marinádou. Posledních pět minut přidáme na plech chléb na opečení. |
3 | Kuřecí stehna ještě pokapeme citronovou šťávou a spolu s chlebem podáváme. |