Jednoduchý recept

Okoun dušený se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48342
Kategorie: Maso

Ingredience

8 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet jablečný
400 g Okoun - filety
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
2 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 584kJ
10% Sacharidy 37 g
925% Tuky 693 g
30% Sodík 596 mg
80% Bílkoviny 45 g

Okoun dušený se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovu šťávou, přikryjeme a necháme alespoň 15 minut v chladnu.

2

Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na delší kousky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka, nať na delší kousky, petrželku omyjeme a nasekáme najemno.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Nejdříve na něm za stálého míchání smažíme asi 2 minuty mrkev, pak přidáme jarní cibulku, mícháme a smažíme, až má zlatavou barvu. Do pánve přilijeme zeleninový vývar a ocet, vše důkladně promícháme. Na zeleninu v pánvi rozložíme rybí plátky, opepříme je a osolíme, pod pokličkou necháme 3 minuty z každé strany dusit.

4

Rybí plátky dáme na servírovací talíře, posypeme je nasekanou petrželkou, přidáme zeleninu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept