Jednoduchý recept

Ryba s jemnou šalotkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48346

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
400 g Makrela - filety
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet bílý vinný
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Víno bílé
2 dl Vývar zeleninový
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,004 kcal
Kilojoule 4 199kJ
11% Sacharidy 40 g
90% Tuky 67 g
40% Sodík 809 mg
92% Bílkoviny 52 g

Ryba s jemnou šalotkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ryby omyjeme, osušíme, potřeme citronovou šťávou a necháme uležet. Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme. Malou část petrželky ponecháme stranou.

2

V hrnci smícháme šalotku, bylinky, bílé víno a ocet a necháme krátce vařit. Pak vývar přecedíme do misky, smícháme ho se žloutky a lžící másla, přisypeme bylinky a šalotkou a dochutíme pepřem a solí.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, osolené a opepřené rybí plátky na něm z každé strany smažíme přibližně 3 minuty, až mají zlatavou barvu.

4

Ryby rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou, přidáme k nim omáčku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept