Broskvový kompot s kořeněným nálevem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový kompot s kořeněným nálevem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48347 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
3 kg | Broskve |
1 kg | Cukr krystal |
5 ks | Hřebíček |
2 dl | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Skořice celá |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 132g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 592,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krystal, Hřebíček, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový kompot s kořeněným nálevem postup přípravy receptu:
1 | Použijeme menší, zralé, ale tvrdé broskve. Důkadně je omyjeme a necháme okapat. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme ocet, hřebíček a skořici a povaříme. |
2 | Broskve rozdělíme do sklenic, přelijeme vychladlým nálevem a uzavřeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také 10 minut od bodu varu.