Smažené krůtí medailonky s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené krůtí medailonky s chřestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48349 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Chřest bílý |
1 polévková lžíce | Hořčice |
400 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 130,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Krůtí prsa, Ořechy vlašské, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené krůtí medailonky s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a příčně nakrájíme na proužky. Chřest omyjeme a oloupeme, dřevanté konce odřízneme a nakrájíme ho na slabé plátky. |
2 | Krůtí maso rozporcujeme na medailonky, odstraníme blány, mírně naklepeme, opepříme a osolíme. |
3 | Zeleninový vývar smícháme v míse s hořčicí. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm prudce osmažíme z obou stran doměkka. Poté je vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla, např. do mírně vyhřáté trouby. |
5 | Do výpeku v pánvi nasypeme zeleninu a za stálého míchání ji 5 minut smažíme. Potom přilijeme vývar s hořčicí, promícháme a ještě krátce povaříme. |
6 | Maso rozdělíme na talíře, přidáme k němu zeleninu, polijeme omáčkou, posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy a podáváme. |