Sektová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sektová omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4835 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Maliny |
0,5 ks | Meduňka |
1 špetka | Pepř citronový |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno šumivé (sekt) |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 128,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 625,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Maliny, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Pepř citronový, Víno šumivé (sekt), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sektová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme 100g malin ve vývaru a rozmixujeme. |
2 | Přidáme citronovou šťávu a sekt a povaříme do mírného zhoustnutí. |
3 | Poté přimícháme nasekanou meduňku a zahustíme holandskou omáčkou. Vmícháme zbylé maliny, ochutíme solí a pepřem. |
4 | Omáčka je vhodná k zelenině,zejména k zelenému chřestu. |
Poznámka
Holandskou omáčku připravíme viz základní recept \"Holandská omáčka\" Množství 3 polévkové lžíce.