Polévka z kedlubny s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kedlubny s uzeným masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48350 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2,5 dl | Hovězí vývar základní |
3 ks | Kedlubna |
1 dl | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
25 g | Uzené maso vařené |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 8,4mg |
Draslík | 808,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Kedlubna, Muškátový oříšek, Šalotka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kedlubny s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Nať kedluben omyjeme, najemno nakrájíme a dáme stranou. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět nakrájenou šalotku, pak přidáme kedlubny a krátce smažíme. Přilijeme trochu vývaru a na mírném ohni při občasném míchání vaříme, až zelenina změkne. Odložíme 2 lžíce uvařených kedluben stranou. |
3 | Zeleninu v hrnci rozmixujeme, přilijeme k ní mléko, dochutíme citronovou šťávou, muškátovým oříškem, pepřem, solí a promícháme. Pak přisypeme nakrájenou šunku a prohřejeme - už nevaříme. |
4 | Polévku rozdělíme do talířů, přidáme do ní odložené kousky vařené kedlubny a 1 lžíci zakysané smetany, posypeme nakrájenou kedlubnovou natí a podáváme. |