Recept

Taštičky s kachním masem a zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48351

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
6 dl Bujón slepičí
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
450 g Kachní prsa
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
3 polévková lžíce Ocet malinový
1 polévková lžíce Olej chilli
1 polévková lžíce Olej sezamový
3 polévková lžíce Omáčka rybí
3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
4 polévková lžíce Oříšky piniové
1 dl Pasta Sambal Oelek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 plátek Rýžový papír
1 ks Salát ledový
0,5 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná
200 g Zelí čínské
2 stroužek Česnek
200 g Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 269kJ
3% Sacharidy 11 g
23% Tuky 17 g
59% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Taštičky s kachním masem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Kachní prsa bez kůže omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V menším hrnci si přivedeme k varu drůbeží bujon, vložíme do něj maso a pomalu ho vaříme 15 minut.

2

Plátky rýžového papíru dáme do misky s vodou, aby byly vláčné. Omyjeme listy salátu, vodu setřepeme a necháme salát v sítu okapat.

3

Očištěné čínské zelí nakrájíme na tenké proužky a dáme je do mísy. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké nudličky, které přidáme k zelí. Jarní cibulku s česnekem očistíme, omyjeme, cibulku zešikma nakrájíme na proužky, česnek posekáme. Bazalku a koriandr omyjeme a pokrájíme na nudličky. Uvařené maso vyjmeme sítem a s pokrájenou zeleninou a bylinkami přidáme k zelí. Zeleninu s masem ochutíme malinovým octem, sójovou a rybí omáčkou. Vše důkladně promícháme. Piniové oříšky osmažíme dozlatova v suché teflonové pánvi a přidáme je do mísy k salátu. Ještě ho pokapeme chilli olejem a sezamovým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme. Omyjeme řeřichu, necháme ji okapat a rozložíme ji na talířky.

4

Rozložíme listy salátu, do jednoho až dvou listů dáme masovo-zeleninovou náplň, zabalíme do závitku a takto připravený závitek zabalíme do rýžového papíru. Rýžové taštičky položíme na řeřichu. Ke každé porci podáváme malou mističku se sambalovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept