Taštičky s kachním masem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taštičky s kachním masem a zeleninou
Taštičky s kachním masem a zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48351 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
6 dl | Bujón slepičí |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
450 g | Kachní prsa |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce | Ocet malinový |
1 polévková lžíce | Olej chilli |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
3 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
4 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 dl | Pasta Sambal Oelek |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Řeřicha |
4 plátek | Rýžový papír |
1 ks | Salát ledový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
200 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 87,6mg |
Draslík | 847,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bujón slepičí, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Olej sezamový, Omáčka rybí, Oříšky piniové, Řeřicha, Salát ledový, Sůl, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Ocet malinový, Olej chilli, Omáčka sojová světlá, Pasta Sambal Oelek, Pepř černý mletý, Rýžový papír mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Taštičky s kachním masem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa bez kůže omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V menším hrnci si přivedeme k varu drůbeží bujon, vložíme do něj maso a pomalu ho vaříme 15 minut. |
2 | Plátky rýžového papíru dáme do misky s vodou, aby byly vláčné. Omyjeme listy salátu, vodu setřepeme a necháme salát v sítu okapat. |
3 | Očištěné čínské zelí nakrájíme na tenké proužky a dáme je do mísy. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké nudličky, které přidáme k zelí. Jarní cibulku s česnekem očistíme, omyjeme, cibulku zešikma nakrájíme na proužky, česnek posekáme. Bazalku a koriandr omyjeme a pokrájíme na nudličky. Uvařené maso vyjmeme sítem a s pokrájenou zeleninou a bylinkami přidáme k zelí. Zeleninu s masem ochutíme malinovým octem, sójovou a rybí omáčkou. Vše důkladně promícháme. Piniové oříšky osmažíme dozlatova v suché teflonové pánvi a přidáme je do mísy k salátu. Ještě ho pokapeme chilli olejem a sezamovým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme. Omyjeme řeřichu, necháme ji okapat a rozložíme ji na talířky. |
4 | Rozložíme listy salátu, do jednoho až dvou listů dáme masovo-zeleninovou náplň, zabalíme do závitku a takto připravený závitek zabalíme do rýžového papíru. Rýžové taštičky položíme na řeřichu. Ke každé porci podáváme malou mističku se sambalovou omáčkou. |