Jednoduchý recept

Srnčí játra v palačinkách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 48352
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Cibule
300 ml Hovězí vývar základní
500 g Játra srnčí
250 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Olej rostlinný
5 ml Omáčka sójová
10 g Paprika mletá sladká
80 g Paprika zelená
2 g Pepř černý mletý
100 g Rajčata
8 g Sůl
200 g Sýr Ementál (Primátor)
1 ks Vejce slepičí
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 862 kcal
Kilojoule 3 606kJ
13% Sacharidy 48 g
83% Tuky 62 g
50% Sodík 997 mg
52% Bílkoviny 30 g

Srnčí játra v palačinkách postup přípravy receptu:

1

Srnčí játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na kostky, olupanou cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriku bez jádřince na tenké proužky, sýr nastrouháme.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme játra a orestujeme. Zakápneme sojovou omáčkou, podlijeme vývarem, přidáme rajčata, papriky a dusíme, až šťáva zhoustne. Nakonec osolíme, opepříme a odstavíme.

3

Do mísy nalijeme mléko, přisypeme hladkou mouku, přidáme vejce, špetku soli a vymícháme palačinkové těsto. V pánvi na másle usmažíme z těsta palačinky, na které rovnoměrně rozložíme játrovou směs, palačinky zavineme, vyskládáme do pekáčku, posypeme sýrem a v troubě krátce zapečeme.

4

Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept