Jednoduchý recept

Srnčí játra s anglickou slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48354

Ingredience

200 g Anglická slanina
200 g Chléb konzumní
2 g Jalovec
400 g Játra srnčí
1 g Majoránka
40 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
25 g Strouhanka
8 g Sůl
250 ml Víno červené
2 stroužek Česnek
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 209kJ
9% Sacharidy 33 g
44% Tuky 33 g
62% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Srnčí játra s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Srnčí játra odblaníme a nakrájíme na menší plátky, anglickou slaninu nakrájíme na hranolky, česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme anglickou slaninu, osmahneme, přidáme játra, orestujeme, přidáme česnek, šunku, podlijeme trochou vína, okořeníme jalovcem, pepřem, novým kořením, majoránkou a krátce podusíme, posypeme strouhankou, dolijeme zbytek vína a dusíme do zhoustnutí. Nakonec osolíme.

3

Podáváme s chlebem a sypeme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept