Jednoduchý recept

Vepřové vnitřnosti na myslivecký způsob

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 48355
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Česnek
500 g Cibule
30 g Hořčice
5 g Jalovec
200 g Játra vepřová
30 g Jíška hotová tmavá
2 g Kmín drcený
2 g Nové koření mleté
2 g Pepř černý mletý
600 g Rýže dušená
150 g Sádlo škvařené
12 g Sůl
400 g Vepřová plec
200 g Vepřové ledvinky
200 g Vepřové srdce
300 ml Víno červené
800 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 785 kcal
Kilojoule 3 285kJ
11% Sacharidy 39 g
65% Tuky 49 g
70% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Vepřové vnitřnosti na myslivecký způsob postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso, ledvinky, srdce a játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Přidáme všechno maso, krátce osmažíme, podlijeme trochou vývaru, okořeníme drceným jalovcem, novým kořením, kmínem, pepřem, přidáme česnek, hořčici a podusíme. Během dušení podléváme zbylým vývarem. Nakonec přilijeme víno, zahustíme tmavou jíškou, ještě krátce podusíme a odstavíme. Teprve nyní osolíme.

3

Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží nebo podáváme jen tak s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept