Vepřové vnitřnosti na myslivecký způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové vnitřnosti na myslivecký způsob
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48355 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
500 g | Cibule |
30 g | Hořčice |
5 g | Jalovec |
200 g | Játra vepřová |
30 g | Jíška hotová tmavá |
2 g | Kmín drcený |
2 g | Nové koření mleté |
2 g | Pepř černý mletý |
600 g | Rýže dušená |
150 g | Sádlo škvařené |
12 g | Sůl |
400 g | Vepřová plec |
200 g | Vepřové ledvinky |
200 g | Vepřové srdce |
300 ml | Víno červené |
800 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 328,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra vepřová, Kmín drcený, Rýže dušená, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Vepřové ledvinky, Vepřové srdce, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Jíška hotová tmavá, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové vnitřnosti na myslivecký způsob postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso, ledvinky, srdce a játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Přidáme všechno maso, krátce osmažíme, podlijeme trochou vývaru, okořeníme drceným jalovcem, novým kořením, kmínem, pepřem, přidáme česnek, hořčici a podusíme. Během dušení podléváme zbylým vývarem. Nakonec přilijeme víno, zahustíme tmavou jíškou, ještě krátce podusíme a odstavíme. Teprve nyní osolíme. |
3 | Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží nebo podáváme jen tak s chlebem. |