Kančí játra s uzeným bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí játra s uzeným bůčkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48356 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
60 g | Cibule |
120 g | Hořčice |
600 g | Kančí játra |
180 g | Okurky nakládané |
50 ml | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
300 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 23,5mg |
Draslík | 223,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 57,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Kančí játra, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí játra s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Kančí játra odblaníme, očistíme, nakrájíme na plátky, uzený bůček bez kosti nakrájíme na stejně velké plátky jako játra, jen trochu tenčí. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátečky. |
2 | Na každý plátek slaniny položíme plátek jater, opepříme, navrch položíme kroužky cibule a několik plátků česneku. Slaninu s játry přehneme napůl, zpevníme párátky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a zvolna smažíme a obracíme, až budou játra měkká a slanina křupavá. Dosolíme podle chuti. |
3 | Rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou, hořčicí a podáváme s chlebem. |