Jednoduchý recept

Hruškové pyré s hruškovými křížalami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 48365

Ingredience

350 g Cukr krupice
1,5 kg Hrušky
500 g Hrušky sušené
1 polévková lžíce Jalovec
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 70 kcal
Kilojoule 291kJ
5% Sacharidy 18 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
1% Bílkoviny 0 g

Hruškové pyré s hruškovými křížalami postup přípravy receptu:

1

Vroucí vodou zalijeme sušené hrušky (křížaly), alespoň 12 hodin je necháme bobtnat. Křížaly poté vaříme asi 20 minut do měkka ve vodě, ve které se 12 hodin namáčely (je-li třeba, vaříme i déle). Během vaření křížal oloupeme hrušky, jádřince odstraníme, dužinu nakrájíme na větší kousky a společně s nasekaným jalovcem i cukrem přidáme ke křížalám. Vše přivedeme k varu, na středním plameni za občasného promíchávání vaříme asi 15 minut (do změknutí hrušek). Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Uvařenou směs rozmixujeme, nalijeme do ohnivzdorné misky na zapékání nebo pekáčku, na dolní liště trouby pečeme asi 2 hodiny. Ihned plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a uzavřeme.

Poznámka

Použijeme aromatické hrušky, např. Williamsova, Bonne Louise, Konference nebo Santa Maria. Hruškové pyré je dobrý doplněk výrazných sýrů nebo sýrů s modrou plísní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept