Zapékané těstoviny s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané těstoviny s treskou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48367 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Hrášek |
150 g | Karotka |
2 špetka | Kmín mletý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej chilli |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
2 špetka | Pepř bílý |
3 ks | Rajčata sušená sterilovaná |
1 ks | Salát ledový |
2 ks | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
200 g | Treska aljašská |
4 dl | Voda pitná |
Vařené těstoviny | |
---|---|
1 kávová lžička | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Těstoviny mušle |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 60,5mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 255,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Karotka, Pepř bílý, Rajčata sušená sterilovaná, Salát ledový, Šalotka, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Olej chilli, Olej olivový, Omáčka sojová světlá, Sýr Hermelín (Camember, Encián), Těstoviny mušle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané těstoviny s treskou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme 1.5 litru vody s lžičkou soli, lžičkou oleje. Když přijde k varu, vsypeme do vody těstoviny - velké mušle a vaříme je podle návodu "na skus" (přibližně 7-10 minut). Potom je zcedíme, v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. |
2 | Filet z tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na hranolky. Očištěnou šalotku drobně pokrájíme. Sušená rajčata nakrájíme na nudličky. V rendlíku přivedeme k varu 4 dl vody, ve které 1 minutu povaříme mražený hrášek s karotkou. Zeleninu scedíme a necháme okapat. |
3 | V pánvi rozpálíme chilli olej s máslem, šalotku krátce dorůžova orestujeme, vyjmeme a odložíme do misky. Na zbylý omastek dáme tresku, sušená rajčata, tresku pokapeme sójovou omáčkou, ochutíme solí, pepřem a restujeme 1-2 minuty. Tresku vyjmeme a dáme k šalotce. Přidáme hrášek s mrkví a směs zlehka promícháme. Mušle položíme do zapékací mísy vytřené olivovým olejem. Malou lžičkou do každé mušle dáme připravenou náplň, mušle pokryjeme na plátky pokrájeným sýrem (Hermelín s pepřem) a dáme je do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 10-15 minut, dokud se sýr neroztopí. |
4 | Mezitím omyjeme hlávkový salát, z listů setřepeme vodu (případně je osušíme) a salát položíme ozdobně na talíře. Upečené mušle rozdělíme, poklademe je na listy salátu a hned servírujeme. |