Recept

Zapékané těstoviny s treskou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48367
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

150 g Hrášek
150 g Karotka
2 špetka Kmín mletý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej chilli
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
2 špetka Pepř bílý
3 ks Rajčata sušená sterilovaná
1 ks Salát ledový
2 ks Šalotka
2 špetka Sůl
200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
200 g Treska aljašská
4 dl Voda pitná
Vařené těstoviny
1 kávová lžička Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
200 g Těstoviny mušle
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,060 kcal
Kilojoule 4 436kJ
32% Sacharidy 114 g
74% Tuky 56 g
54% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Zapékané těstoviny s treskou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme 1.5 litru vody s lžičkou soli, lžičkou oleje. Když přijde k varu, vsypeme do vody těstoviny - velké mušle a vaříme je podle návodu "na skus" (přibližně 7-10 minut). Potom je zcedíme, v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2

Filet z tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na hranolky. Očištěnou šalotku drobně pokrájíme. Sušená rajčata nakrájíme na nudličky. V rendlíku přivedeme k varu 4 dl vody, ve které 1 minutu povaříme mražený hrášek s karotkou. Zeleninu scedíme a necháme okapat.

3

V pánvi rozpálíme chilli olej s máslem, šalotku krátce dorůžova orestujeme, vyjmeme a odložíme do misky. Na zbylý omastek dáme tresku, sušená rajčata, tresku pokapeme sójovou omáčkou, ochutíme solí, pepřem a restujeme 1-2 minuty. Tresku vyjmeme a dáme k šalotce. Přidáme hrášek s mrkví a směs zlehka promícháme. Mušle položíme do zapékací mísy vytřené olivovým olejem. Malou lžičkou do každé mušle dáme připravenou náplň, mušle pokryjeme na plátky pokrájeným sýrem (Hermelín s pepřem) a dáme je do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 10-15 minut, dokud se sýr neroztopí.

4

Mezitím omyjeme hlávkový salát, z listů setřepeme vodu (případně je osušíme) a salát položíme ozdobně na talíře. Upečené mušle rozdělíme, poklademe je na listy salátu a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept