Kompot z brusinek za studena - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot z brusinek za studena
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 48372 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kg | Brusinky |
800 g | Cukr krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompot z brusinek za studena postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté brusinky necháme na utěrce okapat a přebereme je (pokud jsme použili brusinky z lednice, musí při pokojové teplotě dojít). Do mísy od kuchyňského robotu dáme brusinky s cukrem a hnětacími háky na nízkou rychlost hněteme 2 hodiny. Cukr se musí rozpustit a z brusinek bude hustá tekutina, kterou naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme do lednice, kde vydrží asi 6 měsíců. Před podáváním vždy zamícháme. |
Poznámka
Brusinky se dobře hodí ke zvěřině a pokrmům smaženým ve strouhance.