Recept

Zapékané plněné tykve

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 48376
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Feferony
2 polévková lžíce Olej olivový jedlý
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 dl Smetana 16% (pochoutková)
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Čedar
2 ks Tykev
200 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 217kJ
4% Sacharidy 14 g
58% Tuky 44 g
18% Sodík 364 mg
41% Bílkoviny 23 g

Zapékané plněné tykve postup přípravy receptu:

1

Mleté maso orestujeme na rozpáleném oleji se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Restujeme ho 5-7 minut. K masu přidáme zakysanou smetanu a omytou, drobně pokrájenou feferonku, promícháme a dochutíme solí.

2

Malé tykve omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Tykve zbavíme semínek a vnitřních vláken. Tykve naplníme masovou směsí, posypeme je nastrouhaným sýrem a dáme na plech, který jsme vytřeli slunečnicovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 25-30 minut. Servírujeme je teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept