Jednoduchý recept

Vepřové medailonky s rukolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48379

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Rukola
1 špetka Sůl
250 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 957kJ
0% Sacharidy 2 g
53% Tuky 40 g
9% Sodík 190 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vepřové medailonky s rukolou postup přípravy receptu:

1

Rukolu omyjeme, necháme okapat a odstraníme z ní tuhé stonky. Lístky rukoly rozprostřeme na servírovací talíře. Balsamicový ocet smícháme s pepřem a solí, přimícháme 1 lžíci olivového oleje a salát směsí pokapeme. Vepřové maso omyjeme a osušíme, nakrájíme z něj 4 medailonky, které naklepeme, opepříme a osolíme.

2

V pánvi rozehřejeme zbylý olej a maso na něm smažíme u obou stran, až je měkké a křupavé. Usmažené medailonky položíme na salát.

3

Výpek v pánvi zalijeme trochou vody a krátce povaříme. Pak metlou vmícháme máslo, necháme přejít varem a horkou omáčkou polijeme maso na talířích.

Poznámka

Exotickou chuť získáme, když k rukole přidáme nakrájené plátky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept