Jednoduchý recept

Zelený chřest s vepřovým masem v sezamu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48381

Ingredience

1 ks Chřest zelený
2 kávová lžička Citronová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sezam - semena
1 špetka Sůl
600 g Vepřová kýta
3 dl Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 434kJ
0% Sacharidy 1 g
32% Tuky 24 g
7% Sodík 144 mg
52% Bílkoviny 29 g

Zelený chřest s vepřovým masem v sezamu postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, lehce je naklepeme, opepříme a osolíme.

2

Chřest omyjeme, necháme ho okapat, odstraníme dřevnaté konce a zbylé části dáme do parní vložky. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji, přivedeme varu a chřest vaříme v páře dopoloměkka asi 5 minut.

3

Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.

4

V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm krátce česnek, pak přidáme kousky masa a sezamová semínka, maso v nich prudce smažíme za stálého míchání ze všech stran doměkka a dozlatova.

5

Uvařený chřest rozdělíme na servírovací talíře. Do 2 lžic vody na které se chřest vařil zamícháme citronovou šťávu a nakapeme ji na chřest. Přidáme usmažené maso obalené v sezamu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept