Jednoduchý recept

Španělský salát ze špenátu

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48383
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Mandle
2 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 087kJ
3% Sacharidy 12 g
30% Tuky 23 g
15% Sodík 305 mg
10% Bílkoviny 6 g

Španělský salát ze špenátu postup přípravy receptu:

1

Špenát omyjeme, necháme okapat a roztrháme nebo nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme.

2

Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme v míse s octem, dochutíme pepřem a solí a promícháme s olejem.

3

Špenát, cibuli i olivy promícháme s dresinkem a rozdělíme na talíře.

4

Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme na lupínky a krátce osmažíme v pánvi bez oleje. Osmaženými lupínky mandlí pak posypeme salát na talířích a podáváme.

Poznámka

Exotickou chuť salátu dodáme, když přidáme nakrájené plátky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept