Španělský salát ze špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělský salát ze špenátu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48383 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mandle |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 246,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 71,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mandle, Ocet vinný, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělský salát ze špenátu postup přípravy receptu:
1 | Špenát omyjeme, necháme okapat a roztrháme nebo nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme. |
2 | Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme v míse s octem, dochutíme pepřem a solí a promícháme s olejem. |
3 | Špenát, cibuli i olivy promícháme s dresinkem a rozdělíme na talíře. |
4 | Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme na lupínky a krátce osmažíme v pánvi bez oleje. Osmaženými lupínky mandlí pak posypeme salát na talířích a podáváme. |
Poznámka
Exotickou chuť salátu dodáme, když přidáme nakrájené plátky pomeranče.