Jednoduchý recept

Jehněčí kotlety s čočkou a hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48384
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Čočka červená
250 g Hrášek
600 g Jehněčí kotlety
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl
2,5 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,256 kcal
Kilojoule 5 255kJ
28% Sacharidy 101 g
76% Tuky 57 g
45% Sodík 909 mg
156% Bílkoviny 88 g

Jehněčí kotlety s čočkou a hráškem postup přípravy receptu:

1

Čočku vložíme do hrnce s 2 dl zeleninového vývaru a pod pokličkou vaříme na mírném ohni, dokud se vývar nevsákne.

2

Šalotku oloupeme, nakrájíme najemno a v pánvi na 2 lžících oleje krátce osmahneme.

3

Uvařenou čočku smícháme se zbylým vývarem, rozšleháme nebo rozmixujeme, dochutíme octem, pepřem a solí.

4

Hrášek nasypeme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme ho do poloměkka. Potom hrášek přes síto scedíme, necháme okapat a smícháme s máslem.

5

Jehněčí kotlety omyjeme a osušíme, mírně osolíme. Do pánve se šalotkou přidáme 1 lžíci rozpáleného oleje a kotlety usmažíme z obou stran dozlatova.

6

Čočkové pyré a hrášek rozdělíme na servírovací talíře, přidáme usmažené kotlety a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept