Jednoduchý recept

Srnčí maso zapečené v palačinkách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 48397
Kategorie: Maso

Ingredience

1 g Bobkový list
60 g Cibule
25 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Nové koření celé
10 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý celý
60 g Smetana 16% (pochoutková)
600 g Srnčí maso
8 g Sůl
250 g Sýr Ementál (Primátor)
1 g Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
150 g Žampiony čerstvé
Palačinky
250 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 106kJ
6% Sacharidy 22 g
37% Tuky 28 g
32% Sodík 640 mg
76% Bílkoviny 43 g

Srnčí maso zapečené v palačinkách postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vroucí vodou vložíme srnčí maso, celou cibuli, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a uvaříme doměkka. Maso scedíme, umeleme na masovém strojku, v pánvi z másla a hladké mouky usmažíme jíšku, přidáme plátky žampionů, orestujeme, rozředíme smetanou, provaříme a přimícháme k masu, obarvíme mletou paprikou a promícháme.

2

V misce z mléka, mouky, vejce a špetky soli vymícháme těsto na palačinky. V pánvi rozehřejeme olej a něm tenké palačinky usmažíme. Na palačinky rovnoměrně rozdělíme srnčí masovou směs, palačinky zavineme, vyskládáme do pekáčku, zalijeme mlékem s rozkvedlaným vejcem, zasypeme strouhaným sýrem a 20 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.

3

Palačinky s masovou nápní rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept