Jednoduchý recept

Srnčí salát se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 48399
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

100 g Celer bulvový
50 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
20 g Feferony
30 g Hořčice
40 g Jogurt bílý
40 g Majonéza
1 ks Masox
100 g Mrkev kořen
2 g Nové koření celé
100 g Okurky nakládané
2 g Pepř černý celý
2 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
25 g Petržel kudrnka
20 g Podravka s bylinkami ochucovadlo
1000 g Srnčí kýta
8 g Sůl
25 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 506kJ
2% Sacharidy 7 g
16% Tuky 12 g
44% Sodík 870 mg
93% Bílkoviny 52 g

Srnčí salát se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Do vroucí vody vložíme očištěné maso ze srnčí kýty, osolíme, přidáme celou mrkev, petržel, celer, okořeníme celým pepřem, novým kořením, přihodíme kostku masoxu a maso uvaříme doměkka. Scedíme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu na plátky, vložíme do salátové mísy, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájené kyselé okurky, posekanou feferonku, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme podravku, zakapeme citronovou šťávou, promícháme a nakonec přimícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, majonézu a hořčici. Vše důkladně promícháme a posypeme posekanou petrželkou.

2

Před podáváním salát vychladíme v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept