Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Srbské ražniči 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 484
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Cibule
200 g Lečo sterilované
1 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
20 g Sůl
100 g Tuk
1000 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 566kJ
1% Sacharidy 5 g
39% Tuky 30 g
49% Sodík 975 mg
37% Bílkoviny 21 g
Srbské ražniči
  • Srbské ražniči
  • 1
  • Srbské ražniči
  • 2
  • Vložit obrázek

Srbské ražniči postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu nebo panenskou svíčkovou opláchneme a nakrájíme přes vlákno 4 stejné plátky. Mírně je naklepeme a napícháme s plátky slaniny a cibule na jehly nebo špejle. Osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.

2

Do výpeku přidáme lečo a krátce povaříme.

3

Nakonec ražniči podlijeme výpekem s lečem a ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Srbské ražniči
Moc dobré jídlo, které můžu doporučit. Použila jsem vepřovou krkovici, oproti receptu trochu více slaniny a jednou tolik leča, které jsem malinko zahustila. Jako přílohu jsem měla na páře vařené brambory ve slupce. Pokud je lečo kyselejší, přidávám malinkou špetičku cukru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept