Recept

Nudle s masovým vývarem a houbami

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 345 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 315 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 48402

Ingredience

100 g Bambusové výhonky konzervované
10 ks Cibulka jarní
1 kg Kosti vepřové
1 kg Kuřecí skelety
2 ks Mrkev kořen
500 g Nudle čínské vaječné
150 ml Omáčka sójová
100 g Shiitake houby
1 špetka Sůl
80 ml Víno rýžové čínské
1 ks Zázvor celý
8 stroužek Česnek
1 ks Řasa Nori
8 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,218 kcal
Kilojoule 5 095kJ
47% Sacharidy 168 g
278% Tuky 209 g
122% Sodík 2 g
230% Bílkoviny 129 g

Nudle s masovým vývarem a houbami postup přípravy receptu:

1

Vepřové kosti a kuřecí skelet vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme šalotku, zázvor, česnek, mrkev, řasy a přivedeme k varu. Potom vyjmeme řasu a vaříme asi 6 hodin, odkud se tekutina nesvaří na 1,5 litru. Vývar přecedíme, necháme zchladnout a uložíme přes noc do chladničky.

2

Houby shitake namočíme na 30 minut horké vody, slijeme a osušíme. Nožičky odkrojíme a vyhodíme. Do kastrolu nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a přidáme nudle. Povaříme asi 2 minuty, nudle scedíme a propláchneme pod studenou vodou.

3

Masový vývar nalijeme do většího kastrolu, přidáme sójovou omáčku, saké a přivedeme k varu.

4

Vývar nalijeme do misek, přidáme nudle a přelijeme dalším vývarem tak, aby byly nudle ponořené. Navrchu nudle ozdobíme houbami shitake, bambusovými výhonky a jarními cibulkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept