Nudle s masovým vývarem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 345 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudle s masovým vývarem a houbami
Celkový čas: | 345 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 315 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 48402 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Bambusové výhonky konzervované |
8 stroužek | Česnek |
10 ks | Cibulka jarní |
1 kg | Kosti vepřové |
1 kg | Kuřecí skelety |
2 ks | Mrkev kořen |
500 g | Nudle čínské vaječné |
150 ml | Omáčka sójová |
1 ks | Řasa Nori |
8 ks | Šalotka |
100 g | Shiitake houby |
1 špetka | Sůl |
80 ml | Víno rýžové čínské |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 160g |
---|---|
Cholesterol | 283,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,9mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky konzervované, Česnek, Cibulka jarní, Šalotka, Shiitake houby, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti vepřové, Mrkev kořen, Nudle čínské vaječné, Omáčka sójová, Řasa Nori mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí skelety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nudle s masovým vývarem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kosti a kuřecí skelet vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme šalotku, zázvor, česnek, mrkev, řasy a přivedeme k varu. Potom vyjmeme řasu a vaříme asi 6 hodin, odkud se tekutina nesvaří na 1,5 litru. Vývar přecedíme, necháme zchladnout a uložíme přes noc do chladničky. |
2 | Houby shitake namočíme na 30 minut horké vody, slijeme a osušíme. Nožičky odkrojíme a vyhodíme. Do kastrolu nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a přidáme nudle. Povaříme asi 2 minuty, nudle scedíme a propláchneme pod studenou vodou. |
3 | Masový vývar nalijeme do většího kastrolu, přidáme sójovou omáčku, saké a přivedeme k varu. |
4 | Vývar nalijeme do misek, přidáme nudle a přelijeme dalším vývarem tak, aby byly nudle ponořené. Navrchu nudle ozdobíme houbami shitake, bambusovými výhonky a jarními cibulkami. |