Jednoduchý recept

Jelení sekaná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48403

Ingredience

600 g Bramborová kaše
160 g Cibule
50 g Houby čerstvé
500 g Jelení maso
2 g Kmín drcený
10 g Koření Mleté maso
2 g Majoránka
1 ks Masox
5 ml Omáčka sójová
15 g Pažitka
2 g Pepř černý mletý
150 g Strouhanka
8 g Sůl
25 g Tuk
2 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
500 ml Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 556kJ
10% Sacharidy 35 g
43% Tuky 32 g
64% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 43 g

Jelení sekaná postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, houby s pažitkou posekáme najemno, česnek prolisujeme.

2

Jelení maso umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme vepřové mleté maso, osolíme, opepříme, okořeníme kořením na mletá masa, majoránkou, kmínem, přidáme cibuli, houby, česnek, pažitku, vejce, zakápneme sójovou omáčkou, promícháme a nakonec přimícháme strouhanku. Vypracujeme masové těsto, které se nesmí lepit. Hustotu těsta regulujeme strouhankou. Z těsta vytvarujeme 2 šišky, vložíme do vymaštěného pekáčku, povrch potřeme 1 bílkem, podlijeme troškou vody s rozpuštěným masoxem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Občas podléváme vodou s masoxem. Upečená sekaná je tmavě hnědá a krásně voní. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept