Jelení sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení sekaná
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48403 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
600 g | Bramborová kaše |
5 stroužek | Česnek |
160 g | Cibule |
50 g | Houby čerstvé |
500 g | Jelení maso |
2 g | Kmín drcený |
10 g | Koření Mleté maso |
2 g | Majoránka |
1 ks | Masox |
5 ml | Omáčka sójová |
15 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
150 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
25 g | Tuk |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 268,5mg |
Draslík | 991,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Česnek, Cibule, Jelení maso, Kmín drcený, Majoránka, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Koření Mleté maso, Masox, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení sekaná postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, houby s pažitkou posekáme najemno, česnek prolisujeme. |
2 | Jelení maso umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme vepřové mleté maso, osolíme, opepříme, okořeníme kořením na mletá masa, majoránkou, kmínem, přidáme cibuli, houby, česnek, pažitku, vejce, zakápneme sójovou omáčkou, promícháme a nakonec přimícháme strouhanku. Vypracujeme masové těsto, které se nesmí lepit. Hustotu těsta regulujeme strouhankou. Z těsta vytvarujeme 2 šišky, vložíme do vymaštěného pekáčku, povrch potřeme 1 bílkem, podlijeme troškou vody s rozpuštěným masoxem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Občas podléváme vodou s masoxem. Upečená sekaná je tmavě hnědá a krásně voní. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. |