Jednoduchý recept

Jelení plátky marinované

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 48405

Ingredience

3 g Bazalka
300 g Cibule
60 g Hořčice Dijonská
900 g Jelení maso
250 g Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
3 g Saturejka
12 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Veka
200 ml Víno bílé
30 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 922kJ
9% Sacharidy 33 g
56% Tuky 42 g
46% Sodík 918 mg
72% Bílkoviny 41 g

Jelení plátky marinované postup přípravy receptu:

1

Jelení kýtu bez kosti odblaníme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme. Cibuli oloupeme nadrobno, bazalku se saturejkou posekáme na jemno. Do misky nalijeme olej, bílé víno, přidáme cibuli, vejce, hořčici, worcester, důkladně promícháme, plátky masa osolíme, opepříme, posypeme bazalkou, saturejkou a naložíme do marinády, necháme uležet aspoň hodinu.

2

Marinované plátky smažíme v rozpálené pánvi zvolna po obou stranách, podle potřeby potíráme marinádou. V létě můžeme grilovat venku. Usmažené plátky masa podáváme s plátky bílé veky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept