Jednoduchý recept

Treska v pikantní omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48406

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice
25 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
2 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
600 g Treska aljašská
1 dl Víno bílé
2,5 dl Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 337kJ
3% Sacharidy 12 g
19% Tuky 14 g
23% Sodík 461 mg
54% Bílkoviny 30 g

Treska v pikantní omáčce postup přípravy receptu:

1

Tresku omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, ochutíme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.

2

V pánvi rozehřejeme lžíci másla, kousky ryby na ní při opatrném obracení smažíme ze všech stran. Usmaženou tresku vyndáme do misky a odložíme stranou.

3

Do pánve přidáme zbylé máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme do zlatova. Postupně přilijeme vývar i víno, za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme smetanu, hořčici, podle chuti pepř, sůl a ještě chvíli necháme provařit.

4

Do omáčky vložíme kousky tresky, na mírném ohni 5 minut prohříváme.

5

Rybu podáváme přelitou hustou omáčkou a posypanou nakrájenou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Stejným způsobem můžeme jídlo připravit i z jiných druhů ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept